Logo LabPON

Even voorstellen: Magda

Per 1 februari 2022 is patholoog Magda de Graaf bij ons in dienst getreden. Haar studie geneeskunde heeft ze gevolgd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Haar opleiding tot patholoog heeft ze gevolgd in Nijmegen en Utrecht. Binnen LabPON zal Magda zich gaan focussen op de subspecialisaties hemato-, gynaeco-, uro-, endocrien- en gastro-enterologische pathologie.
magda-de-graaf

Foutieve inzendingen door huisartsen

Met enige regelmaat ontvangen wij foutief ingezonden onderzoeken. Hieronder verstaan wij onder andere onderzoeken waarvan een (extra) monsterhouder ontbreekt of een verkeerde wijze van afname / inzenden lichaamsmateriaal. Bij een foutief ingezonden onderzoek retourneren wij het aanvraagformulier en de monsterhouder, met daarbij een begeleidende brief over de retourreden. In die brief verzoeken wij u de aanvraag dermate te corrigeren, zodat wij uw aanvraag alsnog in behandeling kunnen nemen.
Daarnaast ontvangen we regelmatig aanvraagformulieren waarop de AGB-code niet is ingevuld, waardoor wij de aanvraag niet in behandeling kunnen nemen. Om datalekken te voorkomen is de AGB-code voor ons leidend. Het verzoek is daarom om er alert op te zijn dat ten alle tijden de AGB-code bij de gegevens aanvrager wordt vermeld.

Aanpassen monsterhouder cytologisch onderzoek

Voor de cervix cytologie verstrekken wij aan huisartsen de BD SurePathTM Collectie Vial en de BC CytoRichTM Clear Collectie Vial. Recent hebben wij van BD SurePath het bericht ontvangen dat er een wijziging heeft plaatsgevonden met betrekking tot de vial inserts. De blauwe kleurstof die nodig is voor de productie van de vial inserts is namelijk moeilijk te verkrijgen. Om de continuïteit in de bevoorrading te kunnen waarborgen en te kunnen voldoen aan de vraag naar collection vials, heeft BD een kleurloze vial insert gevalideerd en in gebruik genomen. Dit heeft verder geen gevolgen voor de functie of samenstelling en de specificaties van de injectieflacons zijn identiek. Voor een het volledige bericht verwijzen wij u graag naar onze website.
vials

Stage LabPON

Wij vinden het belangrijk om studenten een plek te bieden waar ze hun theorie kunnen toepassen in de praktijk. Jaarlijks bieden wij daarom stageplekken aan op de verschillende afdelingen en voor verschillende opleidingsniveaus. Recentelijk hebben wij hiervoor de webpagina Stage bij LabPON ontworpen. Ben of ken jij iemand die graag stage zou willen lopen bij LabPON? Dan kunnen ze zich via onze webpagina aanmelden!
stage-labpon

“Werkveld wijzigen” nieuwsbrief (huisarts / ziekenhuis)

In verband met de AVG wetgeving is het nieuwsbrieven systeem van LabPON gewijzigd. Bij het aanmelden voor de nieuwsbrief wordt zo weinig mogelijk informatie van de abonnee gevraagd; alleen voornaam, emailadres en werkgebied. Voorheen kon je aangeven of je huisarts of specialist was. Dit is gewijzigd in werkgebied ziekenhuis, huisartspraktijk en overig. Aan het eind van de nieuwsbrief is er een mogelijkheid om je inschrijving te beheren. Pas eventueel het werkgebied aan zodat we je van de juiste informatie kunnen voorzien.
logo-labpon
linkedin facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet